Cup NM 2.runde 1991: Alta IF - Tromsø IL

TIL er klar for 3. runde i NM-cupen - med et nødskrik. 2-2 etter ekstraomganger, og etter straffespark-konkuransen falt avgjørelsen, i den mest dramatiske og nervepirrende kampen som er spilt i Alta. Og TIL måtte ha hjelp. Stakkars Alf "Faye" Johansen brant sitt straffespark, satte det i stanga. Og Altas forhåpninger om årets cupbombe var over.

Mellom klokken sytten og tjue sto Alta stille. Alle hadde kontroll på resultatet mellom byens egne helter og TIL. Straffespark for straffespark. Straffene rullet jevnt og trutt inn bak de to keeperne - så brant Alta. Trist, men så ble TIL berget fra et pinlig nederlag.

Lars Espejord brant blant annet to straffespark, og også TIL-keeper Grenersen måtte fram til 11-meteren, som han scoret på. Takket være Morten Kræmer som spilt meget godt, og satte det avgjørende straffesparket i mål, er TIL ennå med i NM-cupen.

Det begynte imidlertid oppskriftsmessig i Alta. Arne Vidar Moen stusset ballen i mål etter en drøy halv time som TIL kontrollerte. Men TIL har slitt tidlig i cupen før - og gjorde det denne gangen også. Alta kom tilbake og Jimmy Heitmann utlignet til 1-1. 

Morten Kræmer ga TIL ledelsen igjen fra veldig spiss vinkel. Men Alta nektet å gi opp, og litt over midtveis i omgangen var det ajour igjen. Johnny Bellika utlignet etter at Grenersen ble lurt av det ujevne underlaget. Ekstromgangene ble ren krig og nervene sto på høyspenn.   

Dommer var Kjell Are Steira fra Tana Bru.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 27.03.2004

Del dette: