Cup NM 1.runde 1991: Lyngen/Karnes - Tromsø IL

Femten sekunder før slutt falt avgjørelsen på Polleidet. Da smalt Stein Berg Johansen til på en pasning fra Morten Kræmer. Dermed berget TIL 2. runde biletten - i tolvte time. Men noen fare på ferde var det ikke. TIL kontrollerte kampen - spesielt etter pause.

TIL stilte uten Bjørn Johansen, Trond Johansen og Nils Solstad. I første omgang var TIL svært tamme. Gutan hadde knapt et skudd på mål. Den største sjansen før pause hadde den tidligere TIL-spilleren Sigmund Forfang, men skuddet var for dårlig.

I andre omgang tok TIL over, og produserte en rekke sjanser. Lars Espejord hadde flere sjanser som nær hadde gitt scoringer. Og Truls Jenssen, Ruben Bakke, Robin Berntsen, Tor Pedersen og Stein Berg Johansen hadde alle muligheter uten å lykkes.

Dermed bar det sensasjonelt nok mot ekstraomganger. Men så slo Stein Berg Johansen til - slik han er kjøpt til Tromsø IL for. Pasningen fra Morten Kræmer var perfekt. Berg Johansen rykket i fra forsvaret og skjøt pent i mål fra skrå vinkel.

Lyngen/Karnes hadde de fleste av sine spillere i forsvar i andre omgang, og laget kjempet skikkelig bra. Best av alle var den 17 årige keeper Thomas Thøllefsen. Han holdt nullen i 89 minutter og 45 sekunder.  

"Dommer var Eirik Heim fra Silsand.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 26.03.2004

Del dette: