Cup NM 3.runde 1990: Skarp - Tromsø IL

I 86 minutter holdt et tallrikt, godt organisert og fornuftig spillende Skarp-forsvar unna for et nærmest konstant TIL-press. Så i løpet av to minutter fikk Mike McCabe akkurat de mulighetene han trengte for å sende Tromsø IL til et ytters fortjent cup-avansement.

Først vant han en duell med to Skarp-forsvarere, og puttet ballen kontant i mål fra kort hold. Like etterpå fikk han løpe uhindret frem på "blindsida" i Skarp-forsvaret og  headet Truls Jenssens lange overlegg kontrollert i mål.

Dermed gikk det akkurat som det skulle på Valhall. TIL var best i alt - akkurat som ventet, men lot altså de drøye 900 tilskuerne vente til de hadde belaget seg på ekstraomganger, før det hele var avgjort

Spillemessig var det lite å skryte av. Noe annet kunne man heller ikke vente slik banen på Valhall framstår i dag. Småspill - slik TIL kan det på skikkelig underlag - var nesten umulig å få til. Og fornuftig nok satset TIL i større grad enn vanlig, på å bringe ballen fortest mulig i Skarp-feltet - og krige der.  

Dommer var Ole Sørdahl fra Fauske/Sprint

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 13.03.2004

Del dette: