Cup NM 2.runde 1990: Tromsø IL - Fauske Sprint

Det måtte en midtstopper til for at TIL skulle få hull på byllen i 2. rundekampen mot Fauske/Sprint på Alfheim. I over en halv time hadde Tore Nilsen sett den ene misbrukte sjansen etter den andre.  30 åringen bestemte seg, gikk opp i angrep og sendte ballen i mål med et lavt og velplassert skudd i hjørnet. Senere i kampen scoret Tore Nilsen igjen. Dermed er midtstopper Tore Nilsen toppscorer i cupen og Truls Jensen toppscorer i serien.

Bare 813 hadde løst bilett for å se gutan på Alfheim. De fikk til gjengjeld se en kamp spekket med situasjoner. Og i første omgang var faktisk Fauske/Sprint med på moroa. For mange av TIL-spillerne virket ukonsentrert. Det ga seg ikke minst utslag foran mål.

I en periode haglet det av målsjanser foran begge mål. Så ordnet Tore Nilsen 1-0 (forarbeid Bjørn Johansen). Deretter og ut hadde TIL full kontroll. Det stoppet på 6-0 etter en andre omgang der TIL fikk fart på ballen og rundspilte Fauske/Sprint. De fem siste målene kom slik:  2-0: Tore Rismo løp på bakre stolpe og headet pent i mål, på Kikkan Angviks presise innlegg.  3-0: Trond Johansen la ballen i nettaket fra 16 meter - med høyrefoten!!  Forspill Bjørn Johansen.

4-0: John Kristian Angvik løper ballen i mål, frispilt av Bjørn Johansen.  5-0: TIL spiller klikk-klakk. Tore Nilsen legger ballen rolig i hjørnet, etter perfekt kombinasjon fra Bjørn Johansen og innbytter Robin Berntsen.  6-0: Bjørn Johansen kaster seg frem og får endelig en "pinne" selv, etter å ha lagt opp de fire av fem første målene. Nest sist på ballen denne gangen : Erik Pedersen.

Dommer var Morten Engebretsen fra Sørumsand.

Oppdatert: 25.03.2004