Cup NM 1.runde 1990: Polarstjerna IL - Tromsø IL

Tromsø IL gikk videre uten problemer til 2. runde i cupen.  4. divisjonslaget Polarstjerna var sjanseløs på Polarsletta grus. Men TIL-trener Tommy Svensson var slett ikke fornøyd. TIL sløste nemlig utilgivelig med sjansene. Seieren burde vært tre ganger så stor. Blant annet hadde TIL fire skudd i treverket.

TIL stilte i Vestre Jakobselv uten suspenderte Truls Jensen og Mike McCabe, samt skadde Lars Espejord og Tor Pedersen. Likevel var det klart divisjonsforskjell på de to lagene. TIL presset stort sett i 90 minutter. Og da John Kr. Angvik scoret allerede etter ett kvarter - var kampen i realiteten avgjort. Kikkan skjøt fra 16 meters hold i det lengste hjørnet.

De 1200 tilskuerne på Polarsletta hadde håpet på en cupbombe mot TIL - som i 1984 da Norild vant 2-1 i Vadsø. Men hjemmelaget klarte ikke å skape noe som lignet en skikkelig målsjanse. Det ble med andre ord en rolig kveld for TIL-keeper Einar Rossbach. Hvilket han faktisk er blitt vant til etter hvert.

TIL sløste og sløste foran mål. Trond Johansen dundret inn 2-0 med venstreslegga ti minutter etter pause. I sluttsekundene fastsatte Stig Arne Gjellestad sluttresultatet til 3-0. En ytters fortjent seier.  Men TIL-trener Tommy Svensson fant ingen grunn til å skryte av gutan. - Det er utrolig at vi ikke klarte å score mer enn vi gjorde. Vi spilte aggresivt og bra ute på banen, men foran mål var vi ukonsentrerte, sa Svensson.