Allnorsk1.divisjon 1990: Tromsø IL - Viking

Referat:   Tromsø IL topper fortsatt 1. divisjonen, men mot Viking spilte TIL som et bunnlag den første timen. Et vellykket innhopp av Lars Espejord avgjorde kampen for TIL. Veteranen skapte etter hvert mer ro og sikkerhet i laget.

Første omgang var årsverste for TIL, Spillerne gjorde utrolig mange feil. Pasningene gikk som regel til motspillerne. Men TIL`s første mål var vakkert, Erik helsparket Trond fri. Trond`s glimrende innlegg landet på pannebrasken til Mike. Headingen var perfekt. Så kom det andre målet, stuss fra Trond`s innkast var perfekt. Erik fikk stjernetreff med venstrebeinet, og 2-1.

Så kom 3-1-målet, som var typisk for Lars, et løp inn i feltet på rett plass til rett tid, og et perfekt hodestøt. Seieren kunne vært større, Mike skjøt over alene med keeper. Og ble snytt for straffe, da Roger Nilsen holdt han igjen som bakerste mann, hele Alfheim ville ha tromsøgutten av banen.

Landslagsjef Ingvar Stadheim satt på Alfheim for første gang i år. I motlyset myste han etter aktuelle   A-landslagspillere gjennom solbrillene.

Men det var bare en spiller ute på det ujevne (!) Alfheim-gresset som holdt landslagsklasse: TIL-keeperen Einar Rossbach. Telemarkingen leverte nok en gang en tvers gjennom solid kamp.   Dommer var Roy Helge Olsen fra Frigg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 24.03.2004

Del dette: