Allnorsk1.divisjon 1990: Tromsø IL - Start

Referat:   Nå kunne Tromsø IL ha ledet 1. divisjonstabellen med fem poeng på Rosenborg, og seks på Molde. I steden for er avstanden ned til de to nærmeste konkurentene tre og fire poeng. En scoring fem minutter før slutt av Start, ødela det som kunne vært et utrolig utgangspunkt foran de fire siste serierundene.

Dette var så absolutt en kamp gutan burde vunnet. Start viste seg - ikke overraskende - som et lag bestående av tekniske gode spillere. Men gjennombruddskraft hadde de ikke. Det som var av målsjanser var det TIL som skapte, men det ble med den ene scoringen til Mike McCabe. En scoring som kom etter en halv time av første omgang. Mike startet perfekt på en glimrende ball fra Lars Espejord. Mike tuppet ballen i mål, og scoret sitt 11 mål for sesongen.

Erik Pedersen hadde to gode skuddforsøk - uten å lykkes. Lars Espejord hadde et par fine forsøk med hodet. Og Trond Johansen dundret ballen over med "slegga" fra god posisjon midtveis i andre omgang. I det hele tatt var det TIL som hadde kontroll på denne kampen. Derfor er det ekstra bittert å gi fra seg to meget viktige poeng.  

Dommer var Sven Kjellbrott fra Haugerud.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 25.03.2004

Del dette: