Allnorsk1.divisjon 1990: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   For alle første gang denne sesongen stilte Rosenborg BK med sitt antatt beste lag. Det ble skjebnesvangert for TIL. 10 av de 11 i RBKs førsteelever var fast på laget da "trollongan" vant både serien og cupen 1988. De viste TIL hvordan et mesterlag spiller. Fullt fortjent 3-1, og ble dermed det første laget som har vunnet på Alfheim siden oktober 1988, da Lillestrøm vant 1-0

Bare sju minutter var spilt da Karl Petter Løken stormet gjennom på TILs venstreside, og 1-0 var et faktum.  Og slik kampen utartet seg måtte 2-0 komme. Gøran Sørloth - banens beste beste i går, rundet Nils Solstad. Foran mål var det kø av RBK-spillere, Sverre Brandhaug scoret fra en retur. Et kvarter ut i andre omgang la Mini på til 3-0. Tre minutter senere reduserte Trond Johansen. Men fortvil ikke, muligheten til gull er enda tilstede.

Dermed ble sluttminuttene uinteressante. TIL hadde ikke mer å gi. Rosenborg var fornøyd. Folk tok med seg paraplyene sine og gikk hjem ti minutter før dommeren blåste av.  I Rosenborg-garderoben var stemningen selvsagt høy, men behersket. Mini Jacobsen var i strålende humør. - Vi viste at det var kvelden dersom vi tapte. Derfor MÅTTE vi vinne. Første omgang var jævla bra. Alle jobbet glimrende. Herlig, sa Mini.  

Dommer var Torodd Presberg fra Åssiden.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 20.05.2003

Del dette: