Allnorsk1.divisjon 1990: Tromsø IL - Molde

Referat:   Måltørken kan komme til å bli TILs verste motstander på veien frem mot seriegullet. I alle fall om man skal dømme etter denne kampen. Greit nok at gutan spiller i senk det som kommer på besøk av motstandere, men det hjelper bare så lite når det ikke blir scoringer.

Tromsø IL viste spesielt i andre omgang at de er Norges best spillende lag. Men samtidig viste de også at de langt fra er best når det gjelder å omsette dette i mål.  Man må kunne si i all rettferdighetens navn at TIL også var svært uheldig som ikke scoret på alle sine sjanser.

Og bare for å illustrere det hele, tar vi med de sjansene som TIL burde scoret på:  20 min:  Bjørn Johansen dundrer til fra 18 meter - i retning vinkelen. Skuddet går centimetre over. 23 min:  Mike McCabe header knallhardt - rett på keeper, og får en ny mulighet rett etter som han roter bort. 30 min: Erik Pedersen i god posisjon etter utmerket angrepsspill. I steden for å skyte, forsøker han en dribling - mislykket. 

50 min: Bjørn Johansen styrer ballen mot mål fra kort hold - like over.  66 min: Erik Pedersen skyter i god posisjon fra kort skrått hold - over det også.  70 min: Mike McCabe avslutter med en løs, men lur heading. Redning til corner.  75 min: Mike McCabe på farten igjen. Thor Andre Olsen er ute og stopper skuddet. 

76 min: Bjørn Johansen forsøker seg, et lurt skudd som går like utenfor.  78 min: Erik Pedersen spilles fri av Stig Arne Gjellestad. Skyter hardt fra skrått hold, og Mike McCabe får nesten tåa på ballen helt inne i målgården. 

Dommer var Tore Hollung fra Østsiden

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 25.03.2004

Del dette: