Allnorsk1.divisjon 1990: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Referat:   Nå snakkes det stadig om seriegull på Alfheim, noe annet er heller ikke å vente, i alle fall ikke etter den oppvisningen gutan serverte de siste 45 minuttene. Da løp LSK-spillerne rundt som mer eller mindre forvirra kanarifugler, og kan vel ikke huske sist de ble så rundspilt.  

 "Man kan selvsagt ikke være fornøyd med å tape, men innerst inne hadde jeg belaget meg på at TIL ville bli forsterke", sier Lillestrøm`s trener Tom Lund, "alt som har skjedd denne sesongen tilsa nemlig hjemmeseier. TIL har vunnet alt på Alfheim, mens vi har tapt nesten alt på bortebane".

De første 45 minuttene ble svært lunkne fra TILs side, manglet den nødvendige selvtilliten og uten den fremdrifta som preger laget når spillet fungerer. Ingen tvil om at LSKs mål satt en støkk i gutan.  Hva Tommy har sagt i pausen vet vi ikke, men gutan kom ut som et nytt lag.

Fra å vise seg som et ordinært lag i første omgang, tok de tak i kampen og presterte det beste de har gjordt denne sesongen, de siste 45 minuttene. Først utlignet Trond Johansen, for så å ta ledelsen av Mike McCabe. Så å sikre seieren ut.

Klart det er gull som er målet nå. Det skulle egentlig bare mangle. Som serieleder er vi nødt til å ha en slik målsetning, sier TIL-trener Tommy Svensson. Som hadde god grunn til å smile om kapp med sola på Alfheim Stadion.  Jeg er imponert på den måten spillerne "tok seg inn" på i pausen. Fra å vise høyst ordinært spill i første omgang, gikk de ut og tok tak i kampen, og presterte det beste de har gjort denne sesongen. Det er slik det skal være, det er slik et topplag viser seg frem, sier Tommy.  

Dommer var Torbjørn Aass fra Rosenborg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 25.03.2004

Del dette: