Allnorsk1.divisjon 1990: Tromsø IL - Kongsvinger IL

Referat:   Mål, moro, Mike McCabe!  TILs megapopulære ire er i målform. Her scoret han samtlige tre mål da gutan slo Kongsvinger og gjenninntok tetplassen på 1. divisjonstabellen. Dermed er Mike opp i 10 seriemål i år - like mange som han laget i hele fjor. Joda det svinger rundt Mike McCabe - som aldri før.

Mikes målshow startet etter 29 minutter, og slik kom scoringene: 1-0: Mike går opp på en corner fra Truls. Treffet med panna er bra. Mike presser ballen ned, og en KIL-back klarer ikke å klarere ballen på målstreken.   2-0: Trond bruker "slegga" fra 25 meter. Ballen treffer stolperota. Mike lukter retur, og header ballen elegant over KIL-keeper. Slik skal en måltyv opptre.   3-0: Tor Pedersen slår inn en ball fra dødlinja. Den går over keeper Tore Krogstad. På bakerste stolpe lurer Mike. Nok en gang scorer Mike med hodet. Hat-trick. Dog ikke ekte.

På de sju første kampene i år laget Mike bare to mål - det til og med i en kamp. Truls Jensen var toppscorer!  På de sju siste kampene har Mike scoret åtte ganger. Han har med andre ord sagt klart i fra hvem som skal bli toppscorer i klubben. Ti mål totalt, bare Tore Andre Dalum har scoret mer i årets 1. divisjon. Siden Mike kom til TIL i 1988, har han scoret 25 mål i 1. divisjonen. Pengene TIL brukte på iren er vel investert.

Da TIL ledet 3-0 slakket de på tempoet - og minst litt av konsentrasjonen. Kongsvinger kom mer inn i kampen, og reduserte. scoringen var imidlertid meget heldig. Reduseringen skapte en viss nervøsitet i TIL-laget. Men ikke mer enn at TIL kontrollerte nok en trepoenger på Alfheim.  

TILs beste var Mike McCabe.        Dommer var Tore Hollung fra Østsiden

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 25.03.2004

Del dette: