Allnorsk1.divisjon 1990: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Referat:   Vi burde avgjort denne kampen langt tidligere enn vi gjorde.  Vi var nemlig såpass mye bedre enn Strømsgodset, og hadde også sjanser nok til å få målet, som ville punktert kampen, uttalte Tommy Svensson etter kampen. I går reiste de seg, og kom tilbake to ganger, det vitner om styrke.

Sammen med Lars Espejord var det Mike McCabe som ble TIL-heltene. I løpet av seks minutter av første omgang viste iren sine evner foran mål. Forøvrig to mål som kom etter meget godt spill. Også denne kampen startet med tidlig mål mot gutan, denne gangen på straffe etter tre minutter.

Kampen dalte tydelig i kvalitet etter pausen. Etter en halvtime av omgangen fikk Arne Erlandsen skikkelig treff på et frispark fra 25 meter, og ballen for som et prosjktil opp i vinkelen. Akkurat da var skuffelsen stor i TIL-leiren, men de kom fort ovenpå igjen. Erik Pedersen dro seg til dødlinja, og inne foran mål tok Lars Espejord i bruk alle sine evner som hodespiller. Og via stolpen smøg ballen seg i mål.

For tredje kampen på rad fikk TIL tidlig mål mot seg. Det skjedde tidlig mot Lillestrøm, nesten like tidlig mot Rosenborg, og enda tidligere i denne kampen. Før det var gått tre minutter var nemlig hjemmelaget i føringen.

Strømsgodset kjempet fortvilt for utligning i sluttminuttene, men TIL kontrollerte egentlig det meste. Og var faktisk nære på å øke til 4-2, da Kikkan Angvik dro seg frekt gjennom like før slutt. SIF-keeperen fikk imidlertid hånda på skuddet - så vidt.

Dommer var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Oppdatert: 25.03.2004