Allnorsk1.divisjon 1990: Moss - Tromsø IL

Referat:   Noe av det som er imponerende, er at TIL holder koken uten at spillerne er i sin beste form.  Kampen mot Moss var var selvsagt et langt skritt i riktig retning, sammenlignet med kampen mot Brann. Men når TIL i dag er Norges beste lag, er det noe som ikke stemmer. Seriemestertakter så vi ikke, men solid innsats i de bakre rekker, pluss to scoringer fra Mike og Bummen var godt nok for å ta alle poengen fra blodfattige Moss.

I den sterke medvinden før pause tok gutan kommandoen fra start av. Og lønn for strevet fikk de allerede etter ti minutter. 50 meter fra mål, helt ute ved sidelinja slo Nils Solstad et langt frispark fram mot 16-meteren, Mike spurtet fram og headet ballen i mål. Moss scoret på et lettkjøpt mål fra corner. Andre målet kom fra flere pasninger, Trond kunne ha skutt, men la ballen uselvisk til Bjørn, som knallet den i mål.

I steden for å kjøre opp tempoet og angripe med full styrke når sjansen bød seg, var det noe forsiktig og passivt over TIL. Pasningene fra midtbanespillerne ble for upresise. De farligste sjansene oppsto faktisk etter et par farlige tilbakespill. Skuffende også var det at Einar Rossbachs kjempelange utspill ikke ble utnyttet bedre. Ingen av medspillerne var i fart når Mike McCabe vant stussene 25 meter fra mål.   

Alle spede forsøk fra Moss på igjen å bringe balanse i regnskapet, ble kontant avvist fra TIL-forsvaret. Der spilte ikke minst Nils Solstad meget godt. I likhet med så mange andre på laget var nok Nils innstilt på å revansjere seg fra siste helgs bedrøvelige innsats.  

Dommer var Svein Kjellbrott fra Haugerud.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 25.03.2004

Del dette: