Allnorsk1.divisjon 1990: Fyllingen - Tromsø IL

Referat:   Tromsø IL er alene på toppen, og det etter en relativ overbevisende forestilling på Varden, mot hjemmesterke Fyllingen. Pent ble det aldri, men TIL-gutta har innhentet de egenskapen de har savnet før. De vinner kamper som er jevne. Og det var jevnt i denne kampen.

Det begynte ikke bra for gutan. Fyllingen, som ikke er lett å ha å gjøre med på hjemmebane, jaget TIL over hele banen. Når så forholdene ikke tilsa at det kunne spilles god fotball, det striregnet kamp gjennom. Pent ble det ikke, men i fotball er det målene som teller.

Det første gode angrepet var det TIL som fikk istand. Nils Solstad fikk god tid til å slå et innlegg fra høyrekanten, og der sto sjefen sjøl, kaptein Truls Jensen, satte hodet til, og Vidar Bahus skjønte aldri hva som suste forbi ørene hans. Ballen føk nydelig opp i hjørnet, og 1-0.

Første omgang var sjanseløs og heller kjedelig. Andre omgang var fartsfull og spillemessig bedre. TIL festa grepet, ballen gikk langt bedre mellom lagdelene, og gutan jobba og sleit for hverandre. Og et kvarter ut i omgangen puttet Bjørn Johansen på til 2-0.

Skal man utsette noe på TIl, var at det ikke kom flere scoringer. Truls Jenssen rotet bort en kjempesjanse ti minutter før slutt, da han var så og si alene gjennom. Han hadde bare å passe til Bummen - men pasningen kom alt for seint, og dermed gikk TIL av banen med 2-0 i lomma, tre høyst fortjente poeng. Kan man ønske mer av en skikkelig "møkkaværdag" i Bergen.

Oppdatert: 25.03.2004