Allnorsk1.divisjon 1989: Tromsø IL - Viking

Referat:   Jo,da Tromsø IL er stadig et topplag i norsk toppserie - Mike McCabe har grunn til å vise glede. Selv om kampen mot Viking ikke var av de beste så langt i sesongen, viste TIL-spillerne en vilje til å jobbe som de skal ha honnør for. Det var nemlig en gedigen arbeids-innsats som sikret tre poeng mot Viking.

Hard jobbing er bra, TIL burde scoret to-tre mål til alle sjansene de hadde. Gutan er nå nummer to i 1.divisjonen etter LSK som topper. For å ta målet, det kom etter tre minutter, og smakte litt av offside. I alle fall mente Viking-treneren Benny Lenardsson og hans undersåtter det. Trond Johansen fyrte av et knallhardt langskudd og plutselig dukket Mike opp og headet i mål.

De første minuttene av kampen var TIL det klart førende laget. De viste at de behersket småspillet, og fikk flere gode kombinasjoner. Dette skapte sjanser, og både Nils Solstad, Erik Pedersen og Tor Pedersen hadde skudd som med litt flaks hadde kunne gått i mål.

Det spillemessige overtaket forsvant litt etter litt. Viking markerte TILs spillere godt og tett, dermed fikk ikke TIL den plassen de trengte for å spille god fotball. Det ble mest slit og jobbing av det hele. Viking kom tilbake og var med i kampen igjen, og de utlignet faktisk etter førti minutter. Da headet Alf Kåre Tveit ballen ut av hendene på Bjarte Flem, rundet ham å scorte. Men, Kjell Nordby, som hadde rukket å gjøre seg upopulær allerede, valgte å blåse for frispark. Selv om det er tillatt å heade ballen ut av keepers hender.

TIL fikk godt tak på åpningsminuttene av andre omgang. Og hadde det ikke vært for at Mike McCabe var litt for ego ved et par anledninger, kunne det blitt et mål til. Den siste store sjansen hadde imidlertid Mike McCabe. Han hadde all verdens tid da en utsøkt pasning fra Lars Espejord åpnet Viking-forsvaret, men han skjøt utenfor.  

Erik Pedersen ble dagens TIL-gutt.   Dommer var Kjell Nordby fra Rygge.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 23.03.2004

Del dette: