Allnorsk1.divisjon 1989: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   Sprudlene , lekende og lett. Endelig kom spillet Alfheim-publikummet har ventet på. Gutan serverte årsbeste, spilte tidvis ball-i-hatt mot regjerende seriemester Rosenborg. Vi hadde forbannet oss på at vi skulle vise at vi er bedre enn det kampen mot Moss viste, hyggelig vi klarte det, sier lagkaptein Lars Espejord, som selv åpnet det hele med å gi TIL ledelsen. "Sunny" og "Mini" i gnistrende duell, det var opptakten i kampen mellom TIL og RBK.

Nils "Sunny"Solstad  spilte kanskje sin beste kamp noensinne i TIL-drakten, det er skjeldent man ser "Mini" bli så fullstendig avkledd, det klarte "Sunny" i denne kampen. Med fem midtbanespillere ble Lars tiltenkt en offensiv rolle. Han var hele tiden frampå, og kunne gi TIL ledelsen, ved å heade inn et overlegg  fra Tore Rismo, forbi Ola Bye Riise i RBK-målet. Etter 18 minutter av andre omgang, driblet Trond Johansen seg gjennom hele RBK-forsvaret, og scoret sikkert.

Løp gjorde også Mike McCabe som enslig spiss, og med god støtte fra resten av laget, hadde det ikke vært urettferdig om McCabe pyntet på sin egen scoringsstatistikk. Mike hadde nemlig sjanser til å gjøre det - men millimetrene var bare ikke på hans side - denne gangen. Men hva gjør det at Mike ble uten mål så lenge seieren ble på to mål. Og hva gjør det at millimetrene ikke var på hans side,  når Trond Johansen får muligheter til å "håne" både landslagskeeper og hele RBK-forsvaret. 

Som sagt var Nils Solstad TILs yndling denne kampen.   Dommer var Tore Hollung fra Østsiden.     

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 23.03.2004
 

Del dette: