Allnorsk1.divisjon 1989: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Referat:   De kan være glade for dommeren sto med ryggen til, Mike McCabe og Jan Åge Fjørtoft. Deres private "oppgjør" midtveis i andre omgang, hadde fortjent kort av både det ene og andre slaget, og det ble egentlig typisk for kampens toppoppgjør, slik det utviklet seg. Ampert og dramatisk, med en rekke episoder som skjemmet kampen.

Landslagspissen Jan Åge Fjørtoft scoret ikke bare Lillestrøm`s mål, han gikk foran for å hisse opp stemningen på banen, at han kunne forlate Alfheim uten kort, sier vel mer om dommer Jan Erik Olsen`s svake grep på kampen. 

Etter det gutan viste i andre omgang, fortjente de å vinne, men når de ikke klarte å utnytte spillemessig overtak, gikk det som det gikk.  Tromsø IL`s mål kom fra 20 meter etter et kanonskudd av Trond Johansen.

Bortsett fra de små-episodene som skjemmet kampen, ble toppoppgjøret akkurat så dramatisk som ventet. Til tider - særlig i andre omgang - også så velspilt som et sånt oppgjør skal være. Bare synd at kampen ikke fikk den vinneren den burde, nemlig Tromsø IL. Derfor skal man lete lenge etter en mer fortjent utligning, enn den Trond Johansen sørget for kvarteret ut i andre omgang.

At de ikke ble flere mål skal Lillestrøm-spillerne prise seg lykkelig for. Ikke minst da Tore Rismo satte ballen knallhardt både over og utenfor fem minutter før slutt. Eller da Bjørn Johansen skjøt utenfor etter godt trekantspill midtveis i omgangen. Eller da samme mann headet rett i fanget på keeperen i sluttminuttet. Jo det var nok av muligheter for Tromsø IL å avgjøre kampen. 

Bjørn Johansen var TILs beste.   Dommer var Jan Erik Olsen fra Drammens BK.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 23.03.2004

Del dette: