Allnorsk1.divisjon 1989: Tromsø IL - Kongsvinger IL

Referat:   Vær kritisk - men klag ikke over dette. Vi spilte brukbart, scorer og vinner, det er jo et viktig poeng i fotballspillet, sier Tommy Svensson, og slår tilbake kritikken mot Tromsø IL. Jeg er enig at vi kan mye bedre enn dette, det er jo en kjempestyrke at vi vinner på dårlige dager, og det må et topplag gjøre. Tommy er overbevist om at det skal bli bedre utover sesongen. Dessuten har Erik Pedersen mye å gå på, utdyper Tommy.

Det sa pang. Først en gang. Så engang til. Frisparket gikk i muren- og lagde svimerke på KIL-forsvareren`s lår, returen gikk i mål, og lagde ny seiersfest for gutan. Enklere kan man det ikke sies, og mer komplisert vil ikke TIL ha det. Det var selvfølgelig  26 år gamle Trond Johansen som sto for scoringen fra 18 meter. Ja, så har det blitt full pott på de tre første kampene.

At Trond Johansen skyter er ingen nyhet - at han skyter i mål er nyheten. Det er nemlig en av Tromsø ILs clou og seiersresepter for 1989-sesongen. Etter et par sesonger med motgang, få scoringer og halvgodt spill, er nemlig Trond den gode "gamle" igjen. Knapt noen fot i Norge har fått mer oppmerksomhet enn Trond Johansens, i hvert fall når vi snakker om venstrebeinet. Da TIL rykket opp og delvis i debutsesongen var Tronds skuddbein elsket og fryktet.

Denne scoringen er Trond Johansens andre for sesongen, det er dobbelt så mange som i fjor. For Tromsø IL var det sesongens sjette mål - og det aller viktigste. Og med dette målet topper Tromsø IL forsatt 1. divisjonstabellen. Aldri før har TIL ledet tre runder på rad. 

Stig Arne Gjellestad ble TILs beste i denne kampen.   Dommer var Svein Kjellbrott fra Haugerud.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 17.05.2003

Del dette: