Allnorsk1.divisjon 1989: Start - Tromsø IL

Referat:   Tromsø IL har ikke gitt opp håpet om sølvmedalje. I denne kampen presterte laget et fest-fyrverkeri av en fotball-kamp på Kristiansand Stadion. Årsbeste på bortebane. TIL puster fortsatt Rosenborg i nakken. Trønderne skal ikke føle seg for trygge på sølvmedaljen, og E.cup-spill neste år. TIL vil ha et ord med i laget. 

Men uansett sølv eller ikke. TIL har iår gjennomført sin beste sesong i 1.divisjonen noensinne. Etter seieren mot Start forteller statistikken følgende: Aldri før har TIL plukket så mange poeng, og aldri før har de scoret så mange mål.

Den sørlanske tekniske eleganse holdt ikke mot gutan, som spyttet i nevene, og bestemte seg for å gjennomføre en skikkelig arbeidsstykke. Det smalt tre ganger på tolv minutter, pang-pang-pang sa det og ellers blide sørlandet ble mutte.  Først fikk Lars stå helt alene på 16-meteren, dempet rolig og tverrvendte, sendt ballen i Thomas Gill`s venstre hjørne. 

Så kom kampens perle; Nils Solstad startet det hele, da han slo Truls fri på høyresiden, innlegget traff Erik`s hode, han headet knallhardt inn i Start-feltet, der dukket Truls opp igjen, fra tre-fire meter banket han ballen i mål. TIL`s scoringshow ble avsluttet av Erik Pedersen, som sendte et straffe i mål.

Bjarte Flem er mannen TIL kan takke for at det ikke ble mer enn ett baklengsmål. I en kamp der resten av forsvaret ikke spilte opp mot sitt beste, vartet Bjarte opp med flere feber-redninger. Han hadde blant annet et par beinparader det står respekt av.   Dommer var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 24.03.2004

Del dette: