Allnorsk1.divisjon 1989: Sogndal - Tromsø IL

Referat:   Takk som byr, sa Lars Espejord, og bukket høflig da han fikk sjansen på et sølvfat. Etter å ha ventet lenge nok til å føle hvert eneste sekund av sin egen scoring, satte han ballen i mål. Takk i like måte, sa Steinar Hopen, og kvitterte ved å scoret et mål, lenge etter en fotballkamp skal være ferdig. Dermed delte spillerne brodelig mellom seg det som var å dele. De eneste som følte seg snytt var tilskuerne.

For dette var en de 92 minst minneverdige minutter i årets 1. divisjon. Å si at det var en begredelig forstilling, dekker bare delvis det publikum måtte gjennomgå. Derfor forlot da også folk den nyoppusede sittetribunen, etter at Lars Espejord benyttet muligheten han fikk til å skaffe laget sitt uttelling på noe som ville gitt et rettferdig resultat av kampen.

På TIL-benken deljet trener Tommy Svendsson saftflaska si i bakken i forbandelsen over fotballens urettferdighet. Samtidig var både Tommy og spillerne vel vitende om at det de presterte ute på banen, ikke beviste at TIL er noe topplag, snarere tvert om.

Sogndal har startet årets sesong med kniven på strupen. Det beviste de i denne kampen ved å spille krampaktig. TIL på sin side var ikke krampaktig - de spilte stereotypt. Det morsomme og offensive spillet med fem midtbanespillere var borte. Midtbanen ble hengende bakpå - og da ble Mike McCabe sørgelig alene i angrep.

Litt bedre ble det etter pause. Ikke overbevisende - men godt nok til at 1-0 ville ha vært et rettferdig resultat. Da kunne Lars Espejord blitt matchvinner - etter en scoring som var småfin. Kikkan Angvik og Truls Jensen presset trauste Sogndal-midtstoppere til å gjøre feil, og etter at Trond Johansen først hadde gjort et forsøk - kunne Lars bruke den tida han trengte på å få ballen bak Kåre Jan Mjellelid. 

Bjarte Flem sto i fokus på Fosshaugane. Da navnet hans ble ropt opp, ble han svart med ellevill jubel og papirstrimler som om det var en VM-kamp. Og speeker holdt en to minutters tale til Bjarte der han ble lovprist. "Vi ønsker oss ikke flere poeng på den måten du ga oss under fjorårets tippekamp"  sa speeker.

Og i løpet av kampen viste Bjarte seg som banens beste spiller.   Dommer var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 23.03.2004

Del dette: