Allnorsk1.divisjon 1989: Rosenborg BK - Tromsø IL

Referat:   Dommer Tore Hollung har lagt seg til en stygg uvane: Hver gang han dømmer Rosenborg-TIL på Lerkendal, må Tromsø-laget avslutte kampen med ti mann! I fjor høst var det Erik Pedersen`s tur, nå led Nils Solstad samme skjebne, og det så ufortjent som omtrent mulig. Men røde kort eller ikke. Det viktigste er at Rosenborg vant fullt fortjent, og for lite etter spill og sjanser. Og at TIL etter denne kampen kun har en ting å konsentrere seg om, det er bronse i 1.divisjon.

"Mini" og "Kalle", det er to av de største heltene på Lerkendal. Og at det ble årets topp-scorere som senket TIL-skuta var ingen tilfeldighet. Første omgang var begredelig fra Tromsø IL side, takket være Bjarte, var ikke ledelse katastrofal. Rosenborg hadde tilsynelatende full kontroll av andre omgang, men da Nils Solstad var så uheldig å hektet Mini i spurtduell, kom dommeren opp med det gule kortet, Nils tente og knallet ballen opp på tribunen, kortet skiftet farge til rødt.

Men så skjer det pussige som vi har sett før. Det laget som med rette føler seg dårlig behandlet av kampleder tenner ekstra. Nøyaktig midtveis i omgangen får TIL lønn for strevet. Lars gikk litt frem og tilbake i feltet, før han triller ballen til Tore Rismo. Den "anonyme" sliteren på TIL`s midtbane, tok i det han var kar om, og ballen suste inn fra 22 meter. 

Lars Espejord jobbet utrettelig gjennom hele kampen, og var den som holdt koken best hos TIL-guttene.   Dommer var Tore Hollung fra Østsiden.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 24.03.2004

Del dette: