Allnorsk1.divisjon 1989: Moss - Tromsø IL

Referat:   I  322 minutter holdt Tromsø IL nullen bakover i årets 1.divisjon. Og da baklengsmålene først kom, var det intet som kunne forhindre året`s første serietap. Et tap som TIL-mannskapet slik det fremsto i denne kampen, ikke hadde muligheter å unngå. Hadde gutan fått med seg poengene, ville det vært tjuveri i reneste - Gjest Baardsen stil.

Det ble en tafatt første omgang, særlig fra gutans side. Det var på midtbanen krigen skulle stå. Moss brukte bare 7 minutter av andre omgang før de tok ledelsen, kalddusjen så ut til å vekke TIL-mannskapet - ei lita stund, men ikke mer enn at Moss kunne kontrollere kampen. Moss punkterte kampen med et mål av Atle Kristoffersen i det 81. minutt.

TILs spill framover på banen ble bundet og forutsigbart, noe som også spredte seg til en forsvarskvartett som virket mer usikker enn vi har sett i seriekampene til nå. Flere mislykkede avklaringer og tildels noncharlant spill, gjorde at Moss slapp unødvendig lett til flere ganger. Dermed ble det midtbanekrig i store deler av første omgang.

Moss var flinkest til å roe ned, og maktet dermed å tilrive seg et spillemessig initiativ. Vertene virket mer strukturerte i det de foretok seg framover på banen.Og var i tillegg dyktigere til å bruke bredden.

Kampens beste TIL-spiller var Bjarte Flem.   Dommer var Per A. Larsgård fra Sandefjord.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 22.03.2004

Del dette: