Allnorsk1.divisjon 1989: Kongsvinger IL - Tromsø IL

Referat:   Med dette spillet kan vi bare glemme tetkampen i 1. divisjon. Vi gjorde vel vår svakeste kamp for sesongen, og blir nødt til å jobbe skikkelig i tida som kommer, for å finne tilkake til de taktene vi vet at vi kan.  TIL-trener Tommy Svensson var naturlig nok skuffet og nedtrykt etter gårdagens slette innsats. At laget fortsatt holder tredje plassen er egentlig en fattig trøst, med det spillet som ble vist.

TIL kom på helene allerede fra avspark,. Et agressivt og villig Kongsvinger-lag tok komandoen med en gang, og lot den aldri gå fra seg. Og målet lot ikke vent på seg, før ti minutter kom de første, og en ny KIL-scoring rett før pause, gjorde ikke saken bedre for TIL. Stig Inge Bjørneby avsluttet Kongsvinger-ballet med det tredje målet midtveis i omgangen.

 Med et så dårlig pasningsspill som ble presterte, kan det umulig bli poeng i 1. divisjon. Det ble altfor upresist, og det skapte en usikkerhet som forplantet seg til alle lagdelene. Det er vel ikke gjort en slettere kamp rent defensivt enn denne. 

Tore Nilsen var den beste på et TIL-lag der lite eller ingen ting stemte. Tore var den som stoppet de fleste Kongsvingers angrepsforsøk. Men i likhet med de rød/hvite, lyktes heller ikke Tore Nilsen i den offensive delen av spillet, pasningene ble for dårlige.   Dommer var Jan Erik Olsen fra Drammen BK.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 24.03.2004

Del dette: