Cup NM 4.runde 1988: Tromsø IL - Vålerenga IF

Vær så god Vålerenga - Dere får kvartfinale-plassen helt gratis. Han sa det ikke med ord, men med handling, TIL-forsvareren. Brutalt , men likevel sant. Tromsø IL knuste drømmen om cup-jubel og Ullevaal-fest. En gedigen tabbe etter fire minutter ga Vålerenga 1-0. Og det var akkurat nok til å avansere i NM-cupen.

VIF måtte nemlig ha hjelp av TIL og himmelen, for å karre seg videre i cupen. I 85 minutter dominerte TIL fullstendig. De spilte best. Hadde ballen mest. Og hadde flest sjanser. Laget burde vunnet, men maktet det ikke av tre årsaker: Førts og fremst for det ble misset på et tilbakespill, Stig Arne Gjellestad fikk ballen og brukte gavepakken til å gi VIF 1-0.

Erik Pedersens tabbe kvarteret før pause var også utilgivelig. Han sparket ned en VIF-spiller, fikk rødt kort - og det ødela mye av fortsettelsen for TIL. Den tredje forklaringen har du hørt før, ineffektivitet, den ene kjempesjansen etter den andre misbruktes, og gir ikke uttelling.

Synd for Tromsø IL - som reiste seg etter to skrale seriekamper på rad. For rent spillemessig skal TIL-laget ha ros. Den sentrale midtbanen, med Bjørn Johansen i spissen, jobbet glimrende både defensivt og offensivt. Hissigproppen Erik Pedersen klasket til med kjempespill på flanken - og produserte en rekke fine målsjanser.

Publikjum så ballen i mål en rekke ganger i løpet av første omgang. Espejord skjøt utenfor etter åtte minutter. Erik Pedersen avsluttet et angrep etter 16 minutter, men ut - han også. Hadler Olsen headet hardt, men rett på keeper like etter på. Så prøvde McCabe, men Thomas Gill reddet det steinharde skuddet.

I andre omgang imponerte TIL stort. Med en mann mindre enn VIF dominerte TIL fullstendig. I denne omgangen hadde TIL fire kjempesjanser. Størst var Lars Espejords sjanse, han stupheadet Sigmund Forfangs innlegg, men utenfor. Med dette nederlaget har ikke TIL mye å se fram mot, ute av cupen - i ingenmannsland i serien. Kjedelige greier.