Cup NM 3.runde 1988: Skarp - Tromsø IL

Tromsø IL "humpet" i veg på en ny cup-suksess. Uten å vite hva laget står for spillemessig, uten å ta fram akkurat nok for å vinne. Slik ble de i de to første rundene, slik ble det også på Valhall. I førti minutter holdt et hardt arbeidende og godt spillende Skarp-lag, TILs angriperne unna livet. Gjorde det surt for favorittenes bakre rekker ved et par anledninger også, men aldri på en slik måte at TIL kunne føle seg truet. Da så den første ballen lå bak Skarps keeper, var kampen i realiteten avgjordt. Derfra og inn kontrollerte TIL det hele. Det andre målet kom derfor som en følge av det spillemessige overtaket.

De som kom til Valhall for å se god underholdning gikk skuffet hjem. Skuffet hjem gikk vel i realiteten de aller fleste, for oppgjøret ble akkurat slik en kan vente i byoppgjør, der det ene laget er klare favoritter. Mest kjemping, tidvis hardt spill, og lite av det oppfinnsomme og konstruktive som vi vet at begge lage er gode for. Det ble typisk lokaloppgjør - på godt og vondt.

Typisk nok var det en kamp med meget få sjanser. Tore Hadler Olsen hadde et par gode forsøk den første halve timen. Skarp hadde også en fin sjanse da Ståle Killie kom gjennom på venstre siden, og Trond Steinar Albertsen måtte redde på streken.

TILs ledermål kom etter fin utnyttelse av svakt forsvarspill hos Skarp. Erik Pedersen vant ballen ved hjørneflagget etter utspill og fant Tore Hadler Olsen med ei pasning. Dermed hadde TIL det som skulle til for å kontrollere kampen. Bjørn Johansen sto for det siste målet tolv minutter før slutt.  

Dommer var Erik Heim fra Silsand

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 20.03.2004

Del dette: