Cup NM 2.runde 1988: Tromsø IL - Nor Narvik

25 minutters spill: Goliat - David 1-2. Alle tiders opptakt til cup sjokk ala det som skjedde i første runde da det måtte straffespark til, for å rydde Honnigsvåg av banen. Her kjempet TIL seg til slutt med seier på "normalt" vis. Men det Tromsø IL viste ute på banen imponerte oss ikke.

Motivasjonssvikt og elendig konsentrasjon var det som preget de rød/hvite. I løpet av de første 45 minuttene hadde TIL-forsvaret utøvd to seriøse forsøk på aktiv dødshjelp. Først da alle sammen høflig sto å så på at Remi Johannessen utlignet TILs ledelse.

Deretter da Tor Pedersen stupheadet ballen i eget nett. Askeladden, Narvik/Nor - som aldri har nådd lenger enn til cupens 2. runde - ledet over storebror i nordnorsk fotball. Og det aller verste, ledelsen var fortjent.

Taktikken til Nor var å ødelegge TILs spill, og sørge for å utnytte egne muligheter best mulig, og det klarte de. De hadde to sjanser - begge førte mål med seg. TIL førte tidvis stormløp mot Nors banehalvdel, kom frem på flankene, men maktet skjelden å få ballen foran mål. Unntaket var da Tore Hadler Olsen allerede etter tre minutter stormet gjennom Nor-forsvaret og ordnet 1-0.