Cup NM 1.runde 1988: Honningsvåg - Tromsø IL

De kom til Honningsvåg sjøsyke og slitne. De dro derfra slitne og lett rystet. Og det skjønner vi svært så godt: Tromsø IL gjennomgikk nemlig sin værste mareritt på tre-fire år. Først en syv times lang båttur, med kraftig vind og stor sjøgang. Så et 120 minutters lang sjokkopplevelse - mot 4. divisjonslaget Honningsvåg.

Hør bare her: 1-1 etter ordinær spilletid. 1-1 etter ekstraomgangene - og der dominerte Finnmark-laget, med en rekke store målsjanser. Så en nervepirrende straffespark-konkuranse, hvor nok en gang fiskeren og sjøsterke Bjarte Flem reddet Tromsø IL.

Snakk om dramatikk og nervepress. Her reiser Norgesmesteren fra 1986 til Finnmark for å lage målfest mot FIMA-laget Honningsvåg. Så ender det hele med en beinhard kamp til siste slutt - som Honningsvåg gjerne kunne vunnet.

Men TILs mareritt begynte i god tid før selve kampen. Tidlig om morgenen reiste laget med hurtigbåt fra Tromsø til Honningsvåg. Men båten var ikke så hurtig likevel - i hvert fall ikke på denne turen. Over syv timer tok det før båten var vel fremme. Og på turen opp hadde flere av spillerne både magetrøbbel og hvite fjes, etter en tøff tur langs kysten av Nord-Norge.

Særlig bedre ble ikke møtet med Honningsvåg. Tross kraftig motvind i første omgang, spilte TIL som et middels 3. divisjonslag. Og all den tid Honningsvåg overgikk seg selv måtte det bli jevnt. 0-0 etter 45 minutter - hvor lenge kunne dette fortsette ?, spurte yre finnmarkinger og telte ned tida.

Så kom TILs befriende scoring. Tore Hadler Olsen fikk ballen i mål. Men Tommy Svendssons hvilepuls sank ikke nevneverdi. Han merket at noe lå i lufta - en utligning. Og viss kom den, 23 minutter ut i andre omgang, dundre Dag A. Tauselv ballen i mål, og 1-1.

Ekstraomgangene ble mer spennende enn den mest dramatiske dektektime. Honningsvåg hadde flere store målsjanser, og kunne fort avgjort hele kampen. Sjokkopplevelsen varte til siste straffespark var tatt.

Da hadde Bjarte Flem reddet tre av Honningsvågs skudd fra 11-meteren - og dermed var også TILs ære berget.   Dommer var Ingvald Olsen fra BUL.

Oppdatert: 18.03.2004