Allnorsk1.divisjon 1988: Vålerenga IF - Tromsø IL

Referat:   Tromsø IL gjorde Vålerenga til statister i den første halvtimen av kampen. De dominerte spillet fullstendig. VIF fikk ikke lov til å låne ballen noen sekunder. Nå er gutan ute etter edelt seriemetall, de er for alvor med i tetstriden. Bare  tre minutter var gått da Bjørn Johansen klemte til  med et perlemål, på halv volley smelte han ballen i mål. Mike fikk en lang løpeball, skjøt fart og 2-0. VIF reduserte rett før pause. Vertene åpnet bra i andre omgang, men TIL overtok spillet etter hvert. Truls Jensen punkterte kampen med et stegskudd.

Tromsø IL rir på en medgangsbølge som aldri før i 1. divisjonen. I den form laget er i øyeblikket, må det naturlige mål være å ta minst sølv og dermed kapre en plass i neste års UEFA-cup. Seieren over Vålerenga var en ytterlig demonstrasjon på at TIL-guttene er blant Norges to-tre beste lag for øyeblikket.

Aldri har TIL vunnet en bortekamp i 1. divisjonen med mer enn ett mål. Faktum er at det kunne blitt adskillig større sifre enn 3-1. VIF-spillerne var tatt på senga og var i ferd med å gå sure etter at de plutselig lå under 0-2. Men i slutten av omgangen fikk Oslo-laget trua på seg selv. Bjarte Flem måtte i aksjon flere ganger, og minuttet før pause måtte han kapitulere på en markkryper fra Henning Bjarnøy.

Men spørs om ikke målet burde vært annulert, grunnet hands i trekket før. I store deler av andre omgang hadde hjemmelaget overtaket i banespill. Flere sjanser oppsto i TIL-forsvaret, men langt fra så mange og farlige som på den andre siden. TIL-guttene imponerte Bislett-publikummet, og høstet flere ganger trampeklapp for sitt spill. Etter at 3-1 ledelsen var sikret ble det noe mer forsiktig spill av TIL. Naturlig egentlig å trekke tilbake for å sikre poengene.

Dagens TIL-gutt ble Mike McCabe.   Dommer var Kjell Nordby fra Rygge.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 21.03.2004