Allnorsk1.divisjon 1988: Tromsø IL - Vålerenga IF

Referat:   Et utaktisk bytte, et corner og et herlig brassespark, og to poeng tapt. Men det alle spørs seg om er hvorfor dommertrioen ikke kunne godkjenne Erik Pedersen`s drømmeskudd, den ballen så alle inne.

Tommy Svensson får kritikk for innbytte, mens VIF tar corner, og vips er det mål i mot. Men mye skjer idenne kampen, VIF scoret etter bare 25 sekunder, gutan kom igjen, og etter en fin opprulling, avslutter Mike med utligningen. Sigmund Forfang sørger for ledelse etter mye klabb og babb. Men VIF kommer igjen og klarer uavgjort.

Vålerenga spiller vanskelig fotball. De spiller med fem mann på midtbanen, og er vriende å spille mot. Derfor valgte Tommy Svendsson å rokkere litt på laget foran denne kampen. Erik Pedersen ble trukket ned som back, og skulle ta seg av høyre midtbane. I utgangspunktet et uvant system for TIL.

Og det viste seg allerede etter 25 sekunder, da ble Erik Pedersen litt for ivrig, lot Marvin Arnesen slippe forbi på flanken, og han fikk lagt inn. Der snappet Tore Rismo ballen og fikk lagt inn et alt for løst tilbakespill til Bjarte Flem. Fritt fram for Øyvind Huseby og gjorde kampens første mål før TIL hadde funnet formasjonene.

Da TIL fant seg til rette med tre mann i forsvar, begynte det å skje ting. Ballen gikk raskt opp i angrep, og spillerne ga alt i hver eneste duell. Og etter tolv minutter av første omgang kunne Mike McCabe notere seg for sin første TIL-scoring.  Det ble to scoringer til i kampen som endte 2-2.