Allnorsk1.divisjon 1988: Tromsø IL - Strømmen

Referat:   Knallskuddet til Tore Hadler Olsen, og stupheadingen til Mike McCabe var nok verd de    250 000 kronene som TIL måtte betale for å få dem til byen, foran årets sesong. Men for all del, glem ikke at det var Bjørn Johansen som gjorde forarbeidet til Mike`s scoring. Mike`s form er på gang, forrige kamp mot Moss, var det klare positive trekk, og i kampen mot Liverpool glimtet han til for alvor. Dette var en kamp hele laget kan være fornøyd med.

Tromsø IL er i ferd med å etablere seg i tetstriden i 1. divisjon - trolig for godt. Her ble de en skikkelig spillemessig festforestilling, og bekreftet på ny at "høst-laget" TIL er skikkelig på gang. Og det var ikke bare spillet gutan presterte som gledet.

Gunstige resultat ellers førte nemlig de rød/hvite opp til fjerde plass på tabellen - kun to poeng bak Lillestrøm på sølvplass. Laget er tilbake for fullt etter down-perioden. Tilbake står de omtrent i samme utgave som de fikk så mye rosende omtale i første del av sesongen. Den formasjonsendringen som Tommy Svendsson gjorde foran kampen mot Moss sist helg, og fortsatte med nå, fem mann på midtbanen, Mike McCabe alene som "spydspiss" synes å passe TIL-manskapet som hånd i hanske.

Etter siste scoring - tredve minutter ut i første omgang - ble opptakten til en spillemessig oppvisning som varte kampen ut. Særlig det som sto igjen av første omgang, der TIL-guttene gjorde akkurat det de ville. Bare målene manglet. Sjansene var nemlig der for fullt monn. Ikke rart gutan ble fulgt til pause med trampeklapp fra fornøyde tilskuere. Det gode spillet fortsatte etter pause, og både Lars Espejord, Bjørn Johansen og Tore Hadler Olsen burde puttet på med scoringer.  

Mike McCabe ble dagens TIL-gutt.   Dommer var Egil Nervik fra Freidig.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 21.03.2004

Del dette: