Allnorsk1.divisjon 1988: Tromsø IL - Sogndal

Referat:   For en kamp, TV sendt, portret foran kampen av Bjarte Flem. Og så skjedde det som hele verden vil huske og flire av.  Bjarte Flem kaster ballen i eget mål. Bjarte var forståelig helt knust, men i ettertid er han husket som en ypperlig keeper, og spesielt for denne episoden. Bjarte fikk mye oppmerksomhet mange år etter denne kampen, med TV og ellers massemedia innslag.

Man har lett for å glemme selve kampen. Det TIL presterte i først omgang er noe av det beste som er vist i 1. divisjon. Sogndal ble ikke en gang overkjørt - de ble offer for et sportslig drap. TIL-spillerne fikk briljere akkurat så mye de ville, og det gjorde de. Etter 30 sekunder begynte det.

Trond Johansen skjøt like over etter at Lars Espejord først hadde stupheadet og fått retur. Senere briljerte Erik Pedersen, serverte ballen til Tore Rismo som polerte tverrliggeren med sitt skudd. Like etterpå latterliggjorde Bjørn Johansen hele Sogndal ved å drible av alle sammen. Hvor Arild Førde kom i fra vet ingen ?  Men han klarte ved et under å redde på streken.

Ikke en gang Sogndal Supporterklubb mukket da Lars Espejord ga TIL ledelsen. Etter å ha fått ballen servert av Trond Johansen, ventet han et ekstra sekund, før han smurte ballen i nettet. Ikke bare et vakkert mål, men herlig fortjent. Men flere mål ble det ikke, strengt tatt var det heller ikke nødvendig, selv om TIL burde ha puttet på flere mål enn Sogndal-keeperen rakk å telle.

Årehundres selvmål kom da det var usle tretten minutter igjen av kampen. Tore Hadler Olsen kom rett fra benken og erstattet Truls Jensen. Og det var til "Hadler`n" Bjarte skulle kaste, da det ulykkelige hendte.

Bjarte Flem var den siste som forlot Alfheim Stadion denne lørdags kvelden. Først skulle han forklare tusen ganger hva som skjedde da Sogndal fikk målet sitt. - Det aller verste var da dommeren blåste av kampen. De var ille å miste ballen. Det var ekkelt å se den gikk inn, og etterpå plukke den ut av eget mål. Men det verste var da dommeren blåste av kampen, og gjorde det klart at vi ikke ville få flere sjanser å score ett ekstra mål. Dette sier en sønderknust Bjarte Flem.  

Kampens beste TIL-spiller var Truls Jensen.   Dommer var Jan Erik Olsen fra Drammen BK.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 21.03.2004

Del dette: