Allnorsk1.divisjon 1988: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   En gedigen forsvarstabbe - en Brandy -spesial, og Tromsø IL lå flate i gresset. Etter en forsiktig åpning, var det TIL som skapte den første farlige sjangsen. Så vekslet kampen frem og tilbake. Rett før pause fikk Gøran Sørloth en gratis-sjanse, som han scoret på. Og andre omgang hadde så vidt satt seg, før 0-2 var et faktum.  TIL`s redusering kom tre minutter før full tid, en corner dundret  Kjetil Olsen til på, som Lars Espejord satte ballen i mål uten problemer.

Bli frisk Per Høgmo - fort du er savnet - av publikum, av Tommy Svendsson, av lagkameratene. For selv om Tromsø IL har A-stallen smekkfull av angrepsspillere, er ikke laget komplett så lenge 31-åringen er skadet.  TIL trenger rutine, tålmod og sluhet på topp. Og enda viktigere, en spiss som kan holde på ballen i trengte situasjoner.

For en rutinert midtspiss må det ha vært en lidelse å se TIL. Gang på gang burde TIL scoret mål, men den nåværende spissduoen, Tore Hadler Olsen og Mike McCabe har ikke den nødvendige ro og taktiske sluhet som trengs. Hadde TIL gått til pause med ledelse vill ingen kunne nektet for at det var fortjent. Begge midtspissene hadde en kjempesjanse etter ni minutter. Men Irens avslutning var for svak - Ola Bye-Riise reddet det dårlige skuddet.

Tore Nilsen ble TILs beste spiller.   Dommer var Roy Helge Olsen fra Frigg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 20.03.2004