Allnorsk1.divisjon 1988: Tromsø IL - Molde

Referat:   Regn med Tromsø IL, for nå slår de hvem som helst. Ti ganger har TIL møtt Molde i seriesammenheng, og det uten seirer, så dette smakte virkelig.

Gutan hadde ikke mye overtak i spillet, men var derimot flinke med gjennombrudspasninger, merkelig nok fant disse veien til nettmaskene bare en gang. Sigmund Forfang hadde et skudd som ble "reddet" en halv meter over målstreken, men ble ikke godkjent av dommeren.

Om Tore Hadler Olsen ikke var spesielt effektiv hver gang han sto ansikt til ansikt med Molde-keeper Thore Andre Olsen, så var han det alt i kampens femte minutt, da avgjorde bergenseren kampen. To muligheter trengte Tore Hadler Olsen før ballen satt der den skulle. Et mål som tatt ut av lærerboka, selv om Hadler Olsens avslutning må betegnes som et "lørveskudd".  Tore Rismo vinner ballen på midtbanen, spiller til Trond Johansen som avanserer til dødlinja. Han finner en umarkert Tore Hadler Olsen med sitt presise innlegg, og bergenseren fikk puttet ballen i mål bak en forvirret Thor Andre Olsen i Molde-målet.

Aldri har Tromsø IL vunnet en mer fortjent seier enn de gjorde mot Molde. Aldri har de spilt bedre mot laget som gjennom alle år har hatt et spesielt godt tak på de rød/hvite. Scoret mot Molde har TIL heller aldri gjordt på hjemmebane - før i går.

TIL-guttene skapte nemlig flere målsjanser enn de har gjordt noen gang i løpet av drøye to sesonger i 1. divisjonen. Dermed sier det seg sjøl at gutan heller ikke har misbrukt flere sjanser enn det vi var vitne til på Alfheim. Ikke rart at både spillere og trener Tommy Svendsson klødde seg mer og mer i hodet etter hvert som kampen skred fram og ballen ikke ville i mål.  

Skiensgutten Erik Pedersen var nok en gang TILs beste spiller.    Dommer var Tore Hollung fra Østsiden.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 19.03.2004

Del dette: