Allnorsk1.divisjon 1988: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Referat:   Spillemessig bra, men dog - en sørgelig avslutning på årets hjemmekamper. TIL scorer ikke mål, selv hvor mange sjanser lag har. Lillestrøm scoret på en av sine få sjanser. Dermed vandret folk skuffet hjem i det sure høstværet.  Trond Johansen slo en corner tidlig i kampen, og en LSK - spiller stusset den i eget mål. Midtbanespiller Jan Ove Pedersen sto inne i målet og headet ut, og helt uforståelig lot dommeren spillet fortsette. Ingen stor kamp, men fremgang fra de siste kampene.

Et oppgitt ansiktsutrykk fra spissen Mike McCabe, men motstanderens keeper har kontroll på ballen. Samtidig kan lettede forsvarspillere forlate målområdet, i visshet om at Tromsø IL har spolert nok en målsjanse. Denne situasjonen er publikum blitt godt vant til på Alfheim denne sesongen. Knapt en eneste hjemmekamp er gått uten spolerte sjanser - nærmest i hopetall.

I første omgang var det spillemessig svært varierende - fra det helt gode til det helt trøstesløse - ytterst få sjanser. Det var omgangen i et nøtteskall. Det gikk ti minutter før det i det hele tatt ble gjordt forsøk på avslutning, da skjøt LSK himmelhøyt over. Like etter kom TIL inn i kampen rent angrepsmessig. Mike McCabe forsøkte seg med et skudd som LSK-keeperen hadde visse vanskeligheter med. Etter hvert tilrev TIL seg et spillemessig overtak.

Tromsø IL hadde omgangens beste mulighet da en LSK-forsvarer måtte redde på streken med hode etter en corner. Kanskje var han til og med bak streken før han nådde ballen, det mente i hvert fall TIL-sillerne. Etter pause kontrollerte TIL kampen - egentlig som de ville. Bare i perioder fikk Lillestrøm komme til, som oftes etter kontringer. Opplagte sjanser var det i fleng foran LSK-målet. De fleste av dem med Mike McCabe innvolvert.

Midt i TILs beste periode kom så kald-dusjen, bokstavelig talt. Et langt og tilsynelatende ufarlig innlegg kom foran TIL-målet, maktet ikke TIL-forsvaret å klarere skikkelig. I steden sendte de ballen i beina på Jan Åge Fjørtoft, som ikke hadde vist seg fram tidligere i kampen, men som i alle fall fikk vist sine evner foran mål.  

TILs beste spiller var Nils Solstad.   Dommer var Kjell Nordby fra Rygge.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 22.03.2004

Del dette: