Allnorsk1.divisjon 1988: Tromsø IL - Kongsvinger IL

Referat:   Tromsø IL måtte ned fra seierspallen, og overlot plassen til Lillestrøm, bare foreløpig får vi håpe. (kun 5 kamper igjen). Kongsvinger`s  jernmann Svein Ystenes innrømmet at de "stjal" et poeng fra TIL, i en kamp hvor TIL bare fikk halv lønn for verdens lengste angrep. For da Tore Nilsen gikk opp på Trond Steinar`s corner, og headet i mål, hadde gutan angrepet sammenhengende en halv time. Kjempesjangser til: Lars Espejord, Tore Hadler Olsen og Bjørn Johansen som det ikke ble uttellinger på, så scorer KIL, snakk om utur.

Fotball spilles ikke i rykk og napp. Og fotbalkamper vinnes ikke hvis man ikke har initiativet. Det fikk Tromsø IL erfare mot Kongsvinger. Store deler av kampen viste de nemlig lite lyst til å gjøre noe for å få overtaket. I stedet lot de seg rundspille av gjestene fra Hedemark - inntil de brettet opp ermene og tro til siste halvtimen før slutt. Det reddet det ene poenget.

Det begynte friskt og godt - slik vi har blitt bortskjemt med de siste kampene. Og med litt flaks kunne TIL ha gått i ledelsen. I stedet ledet KIL 1-0  til pause. Så mente Tommy Svendsson at her måtte det skifter til, han satte inne Erik Pedersen og Tore Hadler Olsen. Og nå skjedde det nesten mirakler. For da disse to fikk slite litt fremme, ble straks bedre. Sigmund Forfang hadde sågar en kjempesjanse til å utligne, men hadde litt uflaks.

Men spillemessig var det store forbedringer. TIL spilte slik vi er vant til å se dem, og satte alle kluter til den siste halvtimen. Spillet ble tøffere, men TIL så ut til å trives med det. Da TIL fikk corner tok Tore Nilsen den faste plassen til Tor Pedersen i feltet. Corneren fra Trond Steinar Albertsen havnet rett på pannen til Tore Nilsen, og Ystenes i KIL-buret måtte bare resignere. 1-1 og ett poeng var sikret. 

Bjørn Johansen ble TILs beste spiller.   Dommer var Rolf Haugen fra Faaberg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 21.03.2004

Del dette: