Allnorsk1.divisjon 1988: Tromsø IL - Brann

Referat:   Et svakt Brann-lag var sjanseløs mot TIL`s tette markeringer, og Trond Johansen`s glimrende og sjanseskapende spill på venstreflanken. Tromsø IL  kom på banen uten noen gang å ha slått Brann, men nå måtte TIL vinne for å henge med i tetstriden.

Trond Johansen og Lars Espejord herjet med Brann-spillerne, og det ga også uttelling, med Lars som sistemann på ballen.  2-0 kom på et brudd på midtbanen av Trond , passerte et par forsvarere og passet til Sigmund, som satte ballen kontant i mål.

En eksamens-sensor ville rynket på nesa, fått stramme ansiktstrekk og sagt G minus. Han ville gitt trekk - både for stilen og manglende innhold. Elevene selv - Tromsø ILs spillere - ville ha protestert, og anket hele avgjørelsen: Seier og tre poeng er viktigst av alt. I hvert fall når de kommer på en dårlig dag. Sånn som i denne kampen - da Tromsø IL lot gla`fotball være gla`fotball. Å slå Brann er alltid herlig. Å etablere seg i toppstriden er enda bedre.

Langt fra noen toppkamp. Rent spillemessig er dette kanskje vår svakeste hjemmekamp for sesongen. Men at vi vinner også i de kampene som kvalitetsmessig er svake, beviser at laget er godt nok til å være med høyt oppe på tabellen. Sa en sindig Lars Espejord - og vi gir ham rett. Likevel TIL hadde ballen mest og spilte best.  

Kampens beste TIL-spiller var Trond Steinar Albertsen.   Dommer var Christian Raabe fra Strømsgodset.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 19.03.2004

Del dette: