Allnorsk1.divisjon 1988: Strømmen - Tromsø IL

Referat:   TIL var like sikker på seier, som Djerv 1919 var det for 14 dager siden. Da scoret TIL på overtid, nå scoret Strømmen 10 sekunder før slutt og berget ett poeng. Med litt mer rutine kunne gutan tatt alle tre poengene, og da kunne de toppet tabellen ilag med Rosenborg.

Det var Strømmen som hadde overtaket den første halvtimen, det sto ofte stygt ut, spesielt var Paal Fredheim farlig frempå flere ganger, men Bjarte ryddet mesterlig opp. Først de siste fem minuttene av omgangen kom gutan mer med, og jubelen var stor da Trond Johansen smelte ballen i mål, men desverre ble han avblåst for offside.

Syv minutter ut i andre omgang ble Tore Hadler Olsen byttet inn på Per Høgmo`s plass, fem minutter senere klemte han til fra 18 meter, et kanonskudd som gikk rett i mål. Synd at Strømmen fikk seg et mål rett før slutt. 

Men når TIL har fått kampen på avstand, bør imidlertid den verste skuffelsen gi seg. Ærlighet varer lengst, og er man det, kan følgende sies om bortekampen mot Strømmen. Hjemmelaget burde ledet etter første omgang. Da spilte TIL direkte svakt, mens strømlingnene skapte to-tre virkelige farlige målsjanser.

Andre omgang ble betraktelig bedre for TILs vedkommende. Men ikke så god at vi med hånden på hjerte kan hevde at Tromsø IL var synbart bedre, om man vurderer kampen som helhet.

Fremhever Mike McCape, han sloss og kriget hele kampen, agressiv og et stort uromoment. Eneste han manglet var et mål.   Dommer var Kaare Linboe fra Vidar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø)

Oppdatert: 18.03.2004

Del dette: