Allnorsk1.divisjon 1988: Sogndal - Tromsø IL

Referat:   Kampen åpnet jevnt, ingen av lagene så ut til å ville ta føringen, likevel ble det notert et par raske TIL-sjanser, etter hvert overtok Sogndal spillet, og tvang gutan bakover på banen. Men om ingen fikk mål i første omgang, skulle det ikke gå lang tid av andre omgang, før Sogndal fikk ballen i nettet. Lars Espejord lagde balanse i regnskapet med en utsøkt heading. Men Sogndal ville vinne denne kampen, og Lasse Opseth sørget for seier med et flott mål.

1987 er blitt et skjellsord i fotball-Tromsø. Det var nemlig det året Tromsø IL spilte kjedelig fotball. Årets utgave har satset annerledes. De har satset på fart, spenning og moro. Nettopp derfor var kampen mellom TIL og Sogndal så begredelig dårlig. At TIL tapte klarte nok de fleste å svelge. Måten de tapte på var langt verre. Og TIL stilte opp med et spilleopplegg lik det alle gremtes over i 1987.

Vi mistenker verken spillerne eller trener Tommy Svendsson for å gjøre det med overlegg. De ble nok tvunget til det. At ei steikheit sol påførte bleike nordlendinger et sjokk - og at aggresive sogndølinger for det meste konsentrerte seg å ødelegge TILs spill, framfor å bygge opp sitt eget. Da ble TIL tvunget å spille lite vakker fotball.

Det er forklaringen, men undskyldning er det langt i fra. Ikke for et lag som har satt seg som mål å kjempe om medalje. Foran neste seriekamp som er mot Brann, må TIL-trener, Tommy Svendsson tenke nytt. Det er han tvunget til. 

Kampens TIL-spiller ble Lars Espejord.   Dommer var Torodd Pressberg fra Strømsgodset.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø)

Oppdatert: 15.05.2003

Del dette: