Allnorsk1.divisjon 1988: Rosenborg BK - Tromsø IL

Referat:   Mike kom seint, men godt, i denne kampen scoret han to mål. Og to ting tente iren, den første var RBK`s tvilsomme scoring,  den andre var Erik Pedersen`s utvisning. Det er ikke hver gang Rosenborg taper på Lerkendal, og det etter å ha ledet 1-0, samt deretter at motstanderen får en mann utvist.

Nå må du begynne å dømme din fordømte ------!  sa Erik Pedersen, og dommer Tore Hollung fulgte oppfordringen umiddelbart: Opp fra brystlomma trakk han fram det røde kortet, og sendte deretter unge Pedersen i dusjen for å vaske munnen sin. Da var det 25 minutter igjen av kampen, seriemester Rosenborg ledet 1-0. Men så bestemte ni spillere å holde ballen lengst unna Bjarte Flem.

Lagkaptein Sverre Brandhaug oppsummerte kampen slik: Det er fire uker siden vi feiret seriegullet. I dag var tankene våre alle andre steder enn på Lerkendal.. Vi hadde fire spillere som var i fare for å bli cup-finaletilskuere, hvis de pådro seg et gult kort. I det hele tatt, vi greide ikke å konsentrere oss om og slå Tromsø IL. Mister du konsentrasjonen mot dette laget, da ber du om juling, mente Brandhaug.

Utligningen startet med at Lars Espejord vant en duell inne i Rosenborgs 16-meter. Pasningen traff tåspissen til Mike McCabe, derfra føk ballen som et prosjektil inn under nettaket. Fem minutter før slutt spurtbesiret samme McCabe Rosenborgs midtstopper Knut Torbjørn Eggen og ekspederte ballen til side for Ola Bye-Riise. Offside skreik publikum - og hadde muligens rett. Men i så fall var det en grei kompensasjon for Rosenborgs 1-0 scoring, som luktet langt sterkere av offside.

Det ble derfor en slags paradoks at Rosenborg-spillerne slepte seg opp trappene til ærestribunen for å hente gullmedaljene etter kampen, mens TIL-guttene fortsatte å feire seieren  i lokalene rett under. I Rosenborgs garderobe ble det ikke sprettet en eneste flaske sjampagne, i steden var de ganske frustrerte over å ha tapt en kamp som ikke betydde noen verdens ting. 

Beste TIL-spiller var selvfølgelig Mike McCabe.   Dommer var Tore Hollung fra Østsiden.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 22.03.2004

Del dette: