Allnorsk1.divisjon 1988: Moss - Tromsø IL

Referat:   Så mye sa de ikke. De bare forlot Melløs. Og stirret forlegent i bakken. Men ingen i verden kunne unngå å se hvor glad og lettet de var. Ingen kunne heller unngå å se den klumpen i halsen de begge gikk å bar på. Seiren over Moss var mye verd i seg selv. Men måten den kom på, gjorde at den nærmest var uvurdelig.

Tommy Svendsson gjorde nemlig noe han aldri tidligere har gjordt som TIL-trener. Han snudde opp ned på hele TIL-opplegget. Nøkkelen i det nye systemet het Bjørn Johansen. 19-åringen svingte seg på Melløs-matta, låste opp alle låste dører - og skaffet TIL og Tommy tre utrolig viktige poeng. Er det rart at de begge smilte fra øre til øre.

Moss går for å ha Norges beste forsvar. Men når fem store sterke nordnorske midtbanespillere kom stormende i angrep samtidig, ble selv de tatt på senga. Etter et kvarter så vi det for første gang. Trond Steinar Albertsen tok innkast. Tore Hadler Olsen headet. Ikke innover i feltet - men utover til Bjørn Johansen. Bjørn klinte til. og den ballen hadde ingen andre enn nettmaskene mulighet å stoppe.

Da det gjennsto ti minutter av første omgang, la Tore Hadler Olsen et nytt innlegg. Både Glenn Gutulsrød og Johnny Melbye forsøkte. Men ikke en gang sammen hadde de en sjans i havet til å hindre Lars Espejord fra å heade inn dagens andre TIL-mål. I mellomtiden hadde Moss utrolig flaks, da de utlignet til 1-1.  

Bjørn Johansen var dagens TIL-spiller.   Dommer var Einar Halle fra Molde.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 21.03.2004

Del dette: