Allnorsk1.divisjon 1988: Molde - Tromsø IL

Referat:   0-0 i Molde, og fortsatt med i medaljekampen. Det er tallenes kalde fakta fra Tromsø ILs kamp mot Molde. Likevel har ikke TIL noen særlig grunn til å glede seg over det som skjedde. Det tror vi bestemt både spillere og ledere er enige i. TIL burde vunnet kampen.

Men det er også andre ting som gjør at TIL ikke ser tilbake på turen til Molde med spesielt glede. Nils Solstad mislyktes på sitt straffespark, og Mike McCabe fikk nytt gult kort. Det betyr at han må stå over en kamp igjen. Nei det var lite å glede seg over, men mer som ga ergrelse på Molde stadion.

Det ble ingen god kamp. Hjemmelaget, som på forhånd var klar favoritt, greide lite av det vi vet Molde kan. Skjelden har det vært flere feilpasninger fra Moldes side. Markeringene var svake, og foran TILs mål var det lite som fungerte. Kjetil Rekdal, Øistein Nerland og Jostein Flo kom ikke til. Det skyldes først og fremst et TIL-forsvar som besto sin prøve.

Det begynte best for Molde i kampen, men TIL kom inn i kampen etter hvert. Så fikk TIL tildelt straffe, det var Nils Solstad som fikk oppgaven, men han plasserte skuddet for nært keeper som reddet. Minuttet etter var det Mike McCabes tur til å komme på lista over ting man ikke skal gjøre hos TIL, han sørget for å få et unødvendig gult kort.

Så i det 26. minutt trodde alle at TIL skulle greie det. Lars Espejord kom seg alene med Molde-keeper Thor Andre Olsen, Knut Eikrem kom bakfra og felte Espejord på straffemerket, men verken dommeren eller linjemannen reagerte. I andre omgang bedret det seg litt fra TILs side. Forsvaret var fortsatt slik det skal være, også i angrepet ble det mer fart. Men ingen uttelling.

Tor Pedersen var TILs beste spiller.   Dommer var Tore Hollung fra Østsiden.

Oppdatert: 21.03.20043