Allnorsk1.divisjon 1988: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Referat:   Tromsø IL kan i grunn takke seg selv for tapet, medtveis i andre omgang hadde Tore Hadler Olsen åpent mål, men skjøt over. Hadde han scoret der ville kampen blitt en annen.

I steden for fikk LSK mål, og da TIL satset offensivt mislyktes de, Jan Åge Fjørtoft kunne dermed putte på til 2-0. TIL har aldri vunnet seriekamp på Åråsen, men denne gangen slapp de seg løs, og torte angripe. Tor Pedersen var TIL`s beste, sterk i taklingene, og robust i hodeduellene.

Som sagt har TIL aldri vunnet en seriekamp på Åråsen, og Lillestrøm har ikke tapt en eneste gang på eget gress denne sesongen. Tingenes tilstand forandret seg ikke. Tromsøværingene tapte - på nytt. Og selv for de drøyt hundre TIL-supportere var tapet fullt fortjent.

Likevel var tapet bittert. Ikke fordi TIL-sjansene tallmessig var overlegent. Men fordi TIL også denne gangen hadde tilbud som burde gitt poeng. Kampen åpnet knallhardt i et strålende spillevær. Kvelden var skapt for fotball - 20 grader og overskyet. I slikt vær trives Lillestrøm, derfor var det hjemmelaget som satte fart i kampen. Og TIL fulgte opp. Det florete med saftige taklinger - stygge ting var mangelvare.

En halv time pågikk innledningen, så kom regnet. Et trøstesløs regnvær og en umulig vind. Slikt trivdes selvsagt TIL best i - og det benyttet de seg også av. De la høyt press på hjemmelaget, og gjorde at LSK ikke fikk tenkt en offensiv tanke hele siste kvarteret av første omgang. Stillingen var 0-0.

Nesten sikre på tre poeng ble vi da Trond Steinar Albertsen fem minutter ut i andre omgang la TILs eneste corner. Trond Johahnsen fikk ballen på tyve meters hold. Fra sin ønskeposisjon skjøt han like utenfor. Drøyt 4000 tilskuere ventet spent på fortsettelsen.

Og den kom da Trond Johansen kom fra venstre-flanken, satte i gang kampens vakreste angrep. Han sendte i veg en knallhard crossball helt fra høyresida, der Mike McCabe la ballen ned til Erik Pedersen. Erik slo den videre til Tore Hadler Olsen. Og Hadleren driblet av LSKs midtforsvar, før han nærmest for åpent mål satte ballen høyt over.

Trond Johansen var TILs beste spiller.   Dommer var Torodd Presberg fra Strømsgodset.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 19.03.2004