Allnorsk1.divisjon 1988: Kongsvinger IL - Tromsø IL

Referat:   Nå er Tromsø IL i støtet, seieren over Kongsvinger betyr mer enn tre poeng, for nå er gutan med i tetstriden. Hjemmelaget åpnet best på Gjemselund, men TIL kom med etter hvert som de vennet seg til varmen (25 grader). Tore Hadler Olsen hadde et langskudd som keeper hadde store problemer med. Så fikk hjemmelaget lønn for strevet, med ei lompe fra Cato Holtet, og omgangen ebbet ut med 1-0 til Kongsvinger.

Erik Pedersen snappet ei feilpasning, akselerete forbi hele forsvaret, og satte ballen i lengste hjørnet. Etter utligningen satte Kongsvinger alle kluter til, b.l.a. med skudd i treverket, men TIL red stormen av. Sigmund Forfang ble mach-vinner ti minutter før slutt. Sigmund kom seg inn i straffefeltet, rundet to mann og satte ballen i mål på reneste Maradonna-vis.

Full jubel og stor stas !  Til og med TIL-trener Tommy Svendsson slapp fram smilet etter Kongsvinger-kampen. For "Gutan" hadde tatt tre poeng på bortebane - tre poeng de sårt trengte, uten dem hadde de slitt i bunnen av tabellen. I stedet kjempet Tromsø IL tiden fullt ut og sikret seg kontakt med resten av lagene i teten.

En lykkelig slutt er alle fornøyd med, ikke minst Tromsø IL, som slet virkelig i perioder av kampen mot Kongsvinger. Som vanlig var det mange sjanser, men denne gangen gjorde TIL det uvanlige å score på dem. Spillemessig var det kanskje et par ting å reagere på, men så lenge det ender opp med tre poeng kan vi ikke si annet enn at vi er fornøyde.

TILs beste var Erik Pedersen og Tore Hadler Olsen.   Dommer var Kjell Nordby fra Rygge.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø)

Oppdatert: 15.05.2003