Allnorsk1.divisjon 1988: Djerv 1919 - Tromsø IL

Referat:   Årets første kamp, som man vil se av lagoppstillingen er det mange ny fjes siden i fjor. Vi er spent på: Tore Hadler Olsen, Erik Pedersen, Mike McCabe, Espen Olavsen, og med de "gamle" kan dette bli veldig bra.

Tromsø IL har det med å åpne sesongen med uavgjort, og det ble det også denne gangen.  Djerv 1919 åpnet best, så ikke ut til å ha debutantnerver, hadde flere gode muligheter. Gutan innledet noe nølende, og etter en halv times spill sa det pang, og 1-0 til vertene. Dette var også debut-kampen til vår nye trener, Tommy Svensson, han gjorde noen grep i pausen, og TIL kom mer med. Det var heller ikke ufortjent at Trond Steinar Albertsen utlignet i det 90. min.

Det lønner seg å stå på helt til siste slutt i en fotball-kamp. Det er TIL-guttene de første til å skrive under på etter seriepremieren. Da sekundene så ut til å tikke i hjemmelagets favør, dukket Trond Steinar Albertsen opp helt inne ved målstreken, og dundret inn utligningsmålet etter en frispark-variant - to minutter på overtid.

Første omgang ble alt for puslete fra TILs side. De rød/hvite lot de kjempene, løpsvillige og fysisk robuste Djerv-spillere ta initiativet fra avspark. Kom riktignok bra inn i kampen midtveis i omgang, men hele tiden manglet det lille ekstra som skaper målsjanser. Mest sviktet det på midtbanen, der ingen av TIL-spillerne greide å gripe tak i kampen.

Det var en ny og langt bedre TIL-utgave som kom på banen etter pause. Tore Rismo kom inn på banen for å skape fart på midtbanen, og det lyktes fullt ut. Rismo markerte seg fort, sterk som han er i duellene. Resten av laget fulgte opp og de siste 45 minuttene ble tildels klart dominert av TIL. Det spillemessige overtaket skapte også sjanser, men foran mål ble det for puslete.

Dommer var Torodd Presberg fra Strømsgodset.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø)

Oppdatert: 15.05.2003