Allnorsk1.divisjon 1988: Bryne - Tromsø IL

Referat:   Cupfinale-helten fra i fjor, Kollbjørn Ekker, så kampen mot TIL fra sidelinjen. Det samme gjorde Børre Meinseth, Bjørn Gulden og Jan Madsen - alle sammen viktige brikker for Jær-laget. Dermed var det fritt fram for Tromsø IL. Det trodde de aller fleste, etter det forsmedelige 2- 6 tapet for Molde sist helg. Men unguttene fra Bryne reiste seg mesterlig, og gjorde stort sett som de ville mot TIL, som ikke fikk til noe ting.

Det var egentlig en storseier til Tromsø IL som lå i kortene. For Brynes tabellsituasjon var langt fra hyggelig lesing. Den kom ikke, selv om TIL til tider var på høyde med Bryne rent spillemessig, greide de ikke å score på noen av sjansene sine. Så da hjemmelaget puttet to baller bak Bjarte Flem på like mange minutter, var kampen i realiteten over.

Åpningen av kampen var famlende av begge lag. Bryne var usikker på hvor sterke de sto i forhold til Tromsø IL, mens gjestene viste at omslaget måtte komme for hjemmelaget. Så kom de skjebnesvangre to minuttene. Målscorerne var Stig Nordheim og Paal Fjeldstad.

Om det kan være noe trøst, men Tromsø IL spilte seg betydelig opp i andre omgang. Da fikk de litt mer ro på seg og hadde store deler av spillet. Et bedre TIL-lag betyr noe, men ikke alt. For man vinner ikke fotballkamper på stilkarakteren. Skjelden eller aldri så vi avslutninger som var verd å notere.

TILs beste denne gangen var Tore Rismo.   Dommer var Jan Erik Olsen fra Drammen Ballklubb.

Oppdatert: 20.03.2004