UEFA Cup Winners Cup 1.runde 1987: Tromsø IL - St Mirren

Andre kamp i E-cupen for cup-vinnere. St. Mirren videre etter 1-0 hjemme. Et lag som dette burde dere ha slått. Ingen klasseforskjell - men heller ingen mål. Det nytter ikke bare med disiplin i internasjonal fotball.

TIL gjennomførte kampen med disiplin, sterk fysikk og god organisasjon bakover på banen, men det hjelper ikke. St. Mirren hadde 1-0 å gå på fra hjemme-møte. Og da er skottene gjerrige fra først til slutt. Derfor ble det da også en kamp uten nerve. Den måtte TIL selv skape ved å skape noe fremover på banen.

Kampen ble imidlertid aldri rik på sjanser og god fotball. Det tok TIL en time og ett kvarter før skottenes keeper måtte skjerpe seg mer enn normalt. Også Bjarte Flem hadde det rolig. Det var lite sjanser i en trøtt og kjedelig kamp.  TIL burde nok satset mer på angrep, de lå tross alt under 0-1 etter første kamp.

Hva sitter vi tilbake med etter TILs debut i E-cupen ?  Ja vi husker fillemålet etter tre minutter i Skottland. Og vi husker at Tor Pedersen spilte stort i returkampen, hvor han sammen med og i likhet med Tore Nilsen leverte en glimrende kamp.  

Dommer var Kurt Horsted fra Danmark

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 16.03.2004

Del dette: