UEFA Cup Winners Cup 1.runde 1987: St Mirren - Tromsø IL

Tromsø IL er et nytt bevis på at Norsk klubbfotball er på vei framover. Og hvorfor ikke ? Nordmennene har et landslag som har slått England. Skandinavia  - spesielt Sverige - har klubblag som spiller godt organisert, og er fysisk robust. Mot St. Mirren spilte Tromsø IL også internasjonalt, slik det gjøres på bortebane ellers ute i Europa.

Gordon McQueen, tidligere landslagspiller for Skottland og profesjonell i Leeds og Manchester United var raus med komplimentene til Tromsø IL, i en TV-sending på BBC-Skottland, etter onsdagens europacupkamp mellom St. Mirren og Tromsø IL. Også skotske og britiske aviser var entydige i sine komentarer etter europacupkampen på St. Mirren Park. Tromsø IL ga de skotske cupvinnerne et aldri så lite sjokk - etter at TIL selv fikk et lite sjokk da Kenny McDow fikk en lettkjøpt scoring da kampen bare var tre minutter gammel.

St. Mirren trodde de kunne sette arktiske sirkler rundt ismennene fra Tromsø, og spasere til 2. runde etter den heldige åpningen. Nå må de i steden forberede seg på et hett oppgjør nord for Polarsirkelen, skriver Glasgow-avisen, Dailey Rekord, etter kampen.

Gordon McQueen som selv har trått barneskoene i Paisley, mente at TIL-spillerne gjennomførte en taktisk god kamp. I den halvtimes lange BBC-sendingen fra oppgjøret, trakk McQeen spesielt fram midtstopperne Tor Pedersen og Tore Nilsen som dyktige motspillere til St. Mirrens temposterke angrep.

Men han trodde likevel 1-0 skulle holde til St. Mirren. Ikke noe drømmeresultat på hjemmebane riktignok, men TIL må score to ganger hjemme for å sikre seg avansement til 2. runde.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 16.03.2004

Del dette: