Cup NM kvartfinale 1987: Tromsø IL - Rosenborg BK

Trodde du fotball uten scoringer er triste saker?  I så fall har du misforstått fullstendig. For 0-0 kan være full fest, og kan gi hvilepuls på 180, i hvert fall når TIL spiller cup foran 10 000 fanatiske nordlendinger. Og folkefest ble det, en av de mest minnerike i fotball-Tromsøs historie. Kvartfinalen mellom Tromsø IL og Rosenborg BK var nemlig fotballkampen som inneholdt alt - nesten. Scoringene uteble - men egentlig gjør det ikke så fordømt mye, for vi fikk tilbake trua både på fotball spesielt og Tromsø IL spesielt.

Det måtte liksom bli moro på Alfheim. Fordi to av Norges mest fargerike lag møttes. Fordi Tromsø er en vidunderlig idrettsby, med et vidunderlig publikum. Og fordi hele fotballrike vendte blikket mot Nord-Norge. I 120 minutter storkoste vi oss på Alfheim. Tygde negler, rev oss i håret, stressrøykte - men mest av alt frydet vi oss.

Første omgang ble best av alt. Det begynte med at Jan Hansen brente av et skudd fra 20 meter, et vakkert langskudd, som Bjarte Flem såvidt fikk hånd på. Fem miutter senere var det TILs tur, etter en glimrende enkeltprestasjon av Truls Jensen, skjøt Per Høgmo direkte. Men i Rosenborg-målet sto to spillere på streken - og reddet. To minutter før pause hadde Per Høgmo en herlig gjennomløpning, men ble felt. Han ville ha straffe - men dommeren sa nei.

Andre omgang ble litt tammere, tempoet var lavere og målsjansene uteble. I første ekstraomgang ble dommeren, Kjell Nordby, mektig upopulær på "Store Stå".  Truls Jensen skjøt ballen i mål, men dommeren annulerte. Uforståelig for publikum. Uforståelig for spillerne. Sekunder etterpå hadde RBK siste sjanse i kampen. Men også denne gangen blåste dommeren for offside - og i dette tilfelle fantes det ikke tvil.