Cup NM kvartfinale omkamp 1987: Tromsø IL - Rosenborg BK

SNIPP - SNAPP - SNUTE så var eventyret ute.

Det hjalp verken med to scoringer, de første på tre kamper, eller "lykkebanen" fra i fjor høst - Ullevaal Stadion. Rosenborg ble både for sterke og for effektive, og avanserte fortjent til semifinalen mot Bryne.  Etter 240 dramatiske minutter uten mål, løsnet det virkelig med scoringer. Fire baklengst for TIL er virkelig skjelden kost - sist det skjedde var mot Moss i vår. Dermed er vel også kampen konsentrert i et nøtteskall.

Tromsø IL har vel seg selv å takke for at semifinalebilettene glapp i 11. time. To av baklengstmålene - det  andre og det tredje, de to som trolig avgjorde kampen - var meget lettkjøpte. Når dette er sagt skal det også legges til at Rosenborg fortjente avansementet.

Men som vanlig, TIL solgte seg dyrt. Kom tilbake i kampen to ganger, og viste i periodevis sin styrke som cuplag. Utslått, ja vel, men det ble nå Ullevaal tur i år også. Om ikke på den måten TIL-guttene håpet mest på.

Rosenborg tok tak i kampen fra start, slik de gjorde på Lerkendal tirsdag. Stor fart på ballen og varierende spill framover på banen, der gjennombruddene ble forsøkt like ofte på midten som på sidene. Rosenborgs overtak tok en halv omgang, før TIL kom skikkelig til hektene. Derfor var det greit at det var Rosenborg som først skulle få ballen i mål, av Trond Henriksen.

Baklengstmålet skulle vise seg å sette fart i TIL-guttene. Jobbingen uten ball ble bedre. Det var evnen til å få flere spillere med i angrepet som førte til Tromsø ILs utligning. Roger Nilsen holdt ballen fint på venstresida, fikk spillere med seg, spilte tilbake til Morten Kræmer, som fant Trond Johansen med ei lang pasning. Han la ballen tilbake til Tore Rismo som knallet til fra 16 meter. Ei scoring etter "boka".

I andre omgang gikk Rosenborg hardt ut med et markert overtak. Dominansen var enda større enn før pause. At overtaket skulle gi scoringer var ikke uventet, men TIL har egentlig seg selv å takke at RBK fikk to lette scoringer. Men TIL ville ikke gi seg. Det skulle også bare mangle. Trond Johansen satte et frispark rett i muren - returen gikk til Truls Jensen - som scoret med et hardt skudd i hjørnet.

Målet ga nytt håp i TIL-leiren. Den offensive satsingen fortsatte, dette gjorde at TIL hadde et godt grep helt til Rosenborgs fjerde scoring. Dette målet kom sju minutter før full tid.   

Dommer var Per Arne Larsgård fra Sandefjord.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 16.03.2004

Del dette: