Cup NM kvartfinale omkamp 1987: Rosenborg BK - Tromsø IL

Vær så god fotball-Norge, det er klart for tredje akt i cup-dramaet. For 240 minutters fotball er ikke nok: Nasjonens mest fargerike lag trenger med tid før "kvarten" er avgjort. Det skjer først torsdag på Ullevaal - og der har Tromsø IL skapt cup-moro før. Det begynte med "gla-fotball" i Tromsø for to uker siden. Det fortsatte med samme stil på Lerkendal.

To herlige fotballag - som vet og underholde publikum. Og førstkommende torsdag kommer avgjørelsen. Norges to nordligste fotball-lag i 1. divisjonen må helt til Oslo for å avgjøre kvartfinalen. Der vil det være fotballgalne trøndere og nordlendinger.

Rosenborg presset og presset, de burde avgjort kampen etter et hav av muligheter. Men Tromsø IL vet hvordan defensiv fotball skal spilles. Trond Steinar Albertsen, Lars Espejord og Per Høgmo, tre nøkkelspillere i TIl-laget. Ingen av dem startet på Lerkendal. Det gjør TILs prestasjon enda bedre.

Rosenborg forsøkte å bryte gjennom på høyre siden. Arne Dokken viste fra før kampen at TIL manglet Trond Steinar Albertsen. Unggutten Roger Nilsen er uvant som back, og fikk problemer. I andre halvdel av første omgang spilte TIL mye bedre. Forsvaret var sikkert. Midtbanen jobbet godt defensivt. Kjetil Olsen jobbet glimrende som første forsvarer fra sin spissposisjon.

Andre omgang startet som første avsluttet. TIL var fullt på høyde med RBK. Likevel hadde hjemmelaget flere halvsjanser. Morten Kræmer var glimrende i første del av omgangen. 20 åringen kom flere ganger gjennom på flankene, og var en trussel for Rosenborg-forsvaret. Men så tok Rosenborg fullstendig over. TIL tapte hodeduellene, og lot RBK føre kampen. Men TILs midtforsvar var glimrende. TIL kom mer med i kampen det siste kvarteret. I ekstraomgangene skjedde det ikke mye.  

Dommer var Einar Haugen fra Våg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 15.03.2004

Del dette: